Perhe- ja jäämistöoikeus

Asianajotoimisto Kokko & Tiainen Oy tarjoaa palvelut liittyen perhe- ja jäämistöoikeuteen Vantaalta käsin. Saat meiltä muun muassa yleisluontoista konsultointia ja neuvontaa, asiakirjojen laadintaa, ositukset sekä pesän selvitykset ja perinnönjaot.

Lue lisää palveluistamme tältä sivulta ja ota yhteyttä. Me teemme kartoituksen tarpeestasi asianajajan palveluihin ja teemme sinulle tarjouksen.

Perunkirjoitukset, pesänselvitykset ja perinnönjaot

Läheisen nukkuessa pois autamme perinnön jakamisen kanssa. Me selvitämme, miten testamentilla määrätään omaisuuden siirtymisestä kuoleman jälkeen. Lisäksi laadimme perukirjan, pesänselvityksen sekä perinnönjaon.

Ositukset

Hoidamme kokemuksella avio- ja avoliittoihin liittyvät ositukset ja muut kysymykset. Erotilanteessa voi kumpikin osapuoli vaatia omaisuuden jakoa eli ositusta toimitettavaksi. Pääsääntöisesti puolisoiden koko omaisuudet jaetaan tasan heidän kesken. Tästä säännöstä voidaan kuitenkin poiketa avioehtosopimuksella tai osituksen sovittelulla.

Omaisuuden ositus voidaan toimittaa sopimusosituksena tai toimitusosituksena, ja osapuolet voivat toimittaa osituksensa oman sopimuksensa mukaisesti. Osituksesta tulee laatia asiakirja, joka allekirjoitetaan todistajien läsnä ollessa. Mikäli osituksen kanssa ei päästä sopuun, on molemmilla osapuolilla mahdollisuus vaatia pesänjakajan määräämistä. Selvittäessä omaisuussuhteita puolisoiden kesken on usein paras kääntyä asiantuntijan puoleen, jotta oma etusi tulee varmasti valvotuksi ja kaikki tehdään lain mukaan.

Asiakirjojen laadinta

Perhe- ja jäämistöoikeuteen liittyvissä asioissa asiakirjojen laadinta kannattaa aina jättää ammattilaisen vastuulle, jotta voit luottaa siihen, että kaikki tulee varmasti hoidettua oikein sekä etujasi valvoen. Tarvittavat asiakirjat saattavat olla muun muassa sopimukset, kauppakirjat, lahjakirjat, testamentit, avioehtosopimukset ja edunvalvontavaltuutukset. Palvelemme sinua Vantaalta käsin.

Asianajajamme

Asianajotoimisto Kokko & Tiaiselta löytyy monta kokenutta asianajajaa perhe- ja jäämistöoikeustapauksiin.